Pečené bravčové koleno

Suroviny:

 

 

  • bravčové koleno
  • bobkový list
  • nové korenie celé
  • jalovec
  • soľ
  • 1,5 dcl čierneho piva
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu kečupu
  • 1 lyžicu worčestrovej omáčky
  • 1 lyžičku medu
  • 1 lyžičku solamilu
  • korenie na gyros podľa chuti

Postup:

  1. Koleno poriadne umyjeme, dáme do hrnca, pridáme pár bobkových listov, niekoľko guľôčok nového korenia, soľ a zalejeme vodou tak, aby bolo koleno celé ponorené. Varíme približne 1 hodinu.
  2. Kým sa koleno varí, pripravíme marinádu.
  3. V miske zmiešame pivo s roztlačeným cesnakom, dochutíme kečupom, worčestrovou omáčkou, medom a zahustíme solamilom. Marinádu môžeme vylepšiť trochou vývaru z kolena.
  4. Predvarené koleno vyberieme, narežeme kožu, potrieme marinádou a pomaly pečieme v stredne vyhriatej rúre.
  5. Mäso priebežne polievame zvyškom marinády a keď ju všetku minieme, polievame výpekom. Mäsko tak nasaje všetky chute.
  6. Asi po 90 minútach pečenia zvýšime teplotu, aby sme mali krásne chrumkavú kôrku a dopečieme.
  7. Upečené koleno položíme doprostred stola spolu s čerstvým chlebom, nakladanou zeleninou a horčicou.

Prajeme Vám dobrú chuť!