Suroviny:
- 300g krkovička bez kosti
- 3 PL horčica plnotučná
- 2ks cibuľa stredne veľká
- čerstvo mleté čierne korenie-podľa chuti
- soľ-podľa chuti
- 2 PL olej slnečnicový
- 100ml studená voda
Postup:
- Krkovičku nakrájame na rezne o váhe cca 150 g, okraje po obvode narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, vyklepeme a osolíme.
- Okoreníme ich čerstvo mletým čiernym korením a necháme ich 2 hodiny odpočinúť, aby soľ a korenie prešli pekne do mäska.
- Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky.
- V rozpálenom oleji krkovičku z oboch strán prudko opečieme - cca po 3 minúty.
- Opečené mäsko následne dáme na tanier.
- Z oboch strán ho potrieme horčicou.
- Vo výpeku orestujeme cibuľu takmer do hneda, pozor - nespáliť!
- Na orestovanú cibuľu vrátime pripravenú opečenú a horčicou potretú krkovičku,...
- ...ktorú podlejeme trochou vody a prikryté dusíme cca 8 minút z jednej strany.
- Mäsko potom obrátime a dusíme ešte cca 8 minút, pred koncom pridáme ešte trocha horčice, ktorú v šťavičke rozmiešame.
- Podľa potreby dolejeme pri obrátení trocha vody a premiešame, aby sa odvaril chutný výpek. Nezahusťuje sa múkou!
- Na tanier spravíme lôžko z cibuľe, ktorá má byť mäkká, avšak nie rozvarená.
- Pridáme trocha šťavičky, na ktorú položíme mäkkučké mäsíčko. Mäsko i šťavička majú príjemnú chuť horčice, cibuľe a mletého čierneho korenia.
- Podávame napríklad s dusenou ryžou.
Prajeme Vám dobrú chuť!