Krkovička na horčici

Suroviny:

 

  • 300g krkovička bez kosti
  • 3 PL horčica plnotučná
  • 2ks cibuľa stredne veľká
  • čerstvo mleté čierne korenie-podľa chuti
  • soľ-podľa chuti
  • 2 PL olej slnečnicový
  • 100ml studená voda

 

Postup:

  1. Krkovičku nakrájame na rezne o váhe cca 150 g, okraje po obvode narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, vyklepeme a osolíme.
  2. Okoreníme ich čerstvo mletým čiernym korením a necháme ich 2 hodiny odpočinúť, aby soľ a korenie prešli pekne do mäska.
  3. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky.
  4. V rozpálenom oleji krkovičku z oboch strán prudko opečieme - cca po 3 minúty.
  5. Opečené mäsko následne dáme na tanier.
  6. Z oboch strán ho potrieme horčicou.
  7. Vo výpeku orestujeme cibuľu takmer do hneda, pozor - nespáliť!
  8. Na orestovanú cibuľu vrátime pripravenú opečenú a horčicou potretú krkovičku,...
  9. ...ktorú podlejeme trochou vody a prikryté dusíme cca 8 minút z jednej strany.
  10. Mäsko potom obrátime a dusíme ešte cca 8 minút, pred koncom pridáme ešte trocha horčice, ktorú v šťavičke rozmiešame.
  11. Podľa potreby dolejeme pri obrátení trocha vody a premiešame, aby sa odvaril chutný výpek. Nezahusťuje sa múkou!
  12. Na tanier spravíme lôžko z cibuľe, ktorá má byť mäkká, avšak nie rozvarená.
  13. Pridáme trocha šťavičky, na ktorú položíme mäkkučké mäsíčko. Mäsko i šťavička majú príjemnú chuť horčice, cibuľe a mletého čierneho korenia.
  14. Podávame napríklad s dusenou ryžou.

Prajeme Vám dobrú chuť!