Suroviny:
- 2 ks bravčových kolien
- 3 ks bravčových nôh
- 1 kg bravčových koží
- 4 ks mrkvy
- 1 hlava cesnaku
- 1 ks cibule
- korenie čierne celé nové
- korenie čierne celé
- chili paprička
- bobkový list
- soľ
- ocot
Postup
Kolená, paprčky a kožu poriadne umyjeme a očistíme (zbavíme zbytkového ochlpenia). Vložíme do hrnca, pridáme vodu a necháme variť.Pridáme korenie, bobkový list, tymián, prípadne čili papričku (pre tých čo majú radi pikantné pokrmy). Po dosiahnutí bodu varu plameň zmiernime. Vložíme prekrojenú cibuľu a očistené strúčiky cesnaku. Osolíme, prikryjeme pokrievkou. Huspeninu varíme cca 4 hodiny až do doby, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti. Po dobu varenia ju nemiešame ani nevyberáme mäso. Keď sa mäso rozpadá, vyberieme ho na plech, necháme vychladnúť a nachystáme si vhodné nádoby na huspeninu.... vývar precedíme, aby sme sa zbavili zbytkov mäsa ale hlavne korenia. Podľa chuti ho dosolíme a pridáme do neho pár lyžíc octu. Cibuľu a cesnak vyberieme, mrkvu si ,kto má rád, pridá do huspeniny. Mäso necháme trochu vychladnúť a nakrájame ho na menšie kocky. Rozdelíme do hlbokých tanierov alebo misiek a zalejeme precedeným vývarom. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky, aby huspenina dokonale stuhla.
Podávme s octom, cibuľou a chlebom.
Dobrú chuť priatelia :) .