Suroviny:
- 1 kg hovädzia sviečková z pleca
- 1 ks cibuľa
- 2 PL horčica
- 1 kg čerstvé alebo mrazené huby /dubáky, šampiňóny/
- 2 PL masti /alebo oleja/
- 1 čl soľ
- 1 čl čierne mleté korenie
- 50 g slanina
- 150 ml smotana na varenie
Postup:
- Z mäsa narežeme rezne, vyklepeme ich, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou.
- Nakrájame si nadrobno cibuľu a slaninku.
- Na panvicu dáme bravčovú masť, mäso prudko opečieme z obidvoch strán a položíme ho na tanier.
- Do tlakového hrnca si prelejeme výpek, na ňom opečieme slaninku, pridáme cibuľu, neskôr huby a osolíme.
- Vložíme mäso, dusíme cca 25 minút.
- Potom mäso opäť vyberieme a šťavu zahustíme trochou hladkej múky.
- Mäso vrátime do hrnca a podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.
Prajeme Vám dobrú chuť!