Suroviny:
800 g vykostenej bravčovej krkovičky nakrájame na cca 2 cm hrubé steaky, zhruba 4 po 200g. Mäso osolíme, okoreníme z oboch strán, dáme do misky kde pretlačíme 5 veľkých strúčikov cesnaku (potrieme ním mäso) a zalejeme mliekom. A šup do chladničky na noc. Mlieko nám krasne zjemní textúru mäsa a na druhý deň bude pekne mäkké.
Postup:
Vytiahneme panvicu s mriežkami (grilovacia) a rozpeckujeme platňu. Krkovička je dosť sťavnata a mastná, takže nepoužijeme žiadny olej a hodíme mäso na panvicu. Ide o to, aby sa mäso rýchlo zatiahlo a ostalo šťavnaté. Keď už ho máme na panvici rozotrieme po povrchu mäsa sušený tymián. A obraciame. Asi po 10 min stiahneme stupeň na mierny a z oboch strán opekáme, každú stranu cca 15 min. Podávame s grilovanou zeleninou a pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť ;)