Suroviny:
- 500g mäso bravčové mleté
- 1-2 ks žemľa
- soľ podľa chuti
- čierne mleté korenie podľa chuti
- drvený majorán podľa chuti
- 3 strúčiky cesnaku
- 1ks vajce
- strúhanka podľa potreby na zahustenie
Postup:
- Bravčový výrez si namelieme v mlynčeku na mäso.
- Namleté mäso následne dáme do misy, pridáme soľ a čerstvo namleté čierne korenie.
- Pridáme majorán a prelisovaný cesnak.
- Potom pridáme jedno vajce.
- Následne pridáme vo vode namočenú a popučenú staršiu žemľu so strúhankou na zahustenie.
- Všetko dobre zmiešame do tvarovateľnej hmoty a necháme 1 hodinu v chladničke odpočinúť, aby sa dobre prepojili chute.
- Zo zmesi som vytvarujeme guľky, sploštíme ich dlaňou na fašírky a obalíme v strúhanke.
- Fašírky opražíme v rozohriatom oleji /stredný plameň/ z oboch strán do červena - cca 4 -5 minút.
-
Podávame najlepšie horúce s pretláčanými zemiakmi so šalátom, sú výborné i za studena s chlebom, vhodné na večeru, na pikniky aj ako pohostenie, doplnené čerstvou zeleninou.
Prajeme Vám dobrú chuť!