Suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (plece, bôčik alebo krk)
- údená slanina
- 1 pár údenej klobásy
- mála cibuľa
Marináda:
- 1 cibuľa
- 3 PL kečup
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL horčica plnotučná
- Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie podľa chuti
- 3 PL olej
Postup:
-
- Všetky pochutiny na marinádu dáme do hrnca, alebo misy v ktorej ho budeme marinovať.
- Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
-
Mäso nakrájame na kocky. Nie moc malé,také asi 3,5x3,5 cm.
- Marinádu dobre premiešame, vložíme mäso, zase dobre premiešame. Odložíme do chladničky do druhého dňa.
- Nakrájame toľko isto koliesok klobásky, kúskov slaninky a koliesok cibuľe. Cibuľu vyberajte menšiu, tak aby mali podobný priemer ako všetko čo je pripravené.
- Všetko striedavo napichujeme na ihly na ražniči alebo drevené špajdle. Ražníky uložíme na plech na pečenie, marinádu čo zostala v hrnci dáme medzi ražniči, aj kolieska cibuľe ktoré zostali, podlejeme vodou, prikryjeme druhým plechom alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C
- Po pól hodine mäso vyberieme, ražniči popretáčame, popodlievame výpekom ,nadýchame sa skvelej vône slovenskej kuchyne. Zase prikryjeme a dáme piecť.
- Po ďaľšej polhodine mäso vyberieme z rúry, popretáčame, ak treba podlejeme vodou, vidličkou pichneme do kocky mäsa, ak je mäkké, tak už necháme odokryté dopiecť.
- Pre ešte lepší efekt podávame napríklad s dusenou ryžou na cibuľke a zeleninovým šalátom, čalamádou.
Prajeme dobrú chuť.