Bravčové plátky na víne

Suroviny:

 

 

  • 80g bravčové stehno plátky
  • 120ml biele suché víno
  • 1PL olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1ks cibuľa
  • 1ks farebná paprika
  • 150g červená fazuľa z konzervy
  • 1 konzerva-krájané, lúpané paradajky
  • chilli

 

Postup:

  1. Bravčové mäso umyjeme a dobre osušíme. Z každej strany ho osolíme a okoreníme.
  2. Na panvici rozpálime olej a mäso z každej strany prudko opečieme.
  3. Opečené mäso podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Následne podlejeme trochou vody a dusíme vo vlastnej šťave približne 30-35 minút. Podľa potreby polievame.
  4. Keď už je mäso takmer mäkké, vyberieme ho a dáme do tepla.
  5. Do výpeku dáme najemno nakrájanú cibuľu a nakrájanú papriku. Krátko restujeme.
  6. Následne pridáme červenú fazuľu s nálevom, lúpané paradajky, premiešame, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a podľa chuti chilli. Podľa želanej hustoty prilejeme vodu.
  7. Omáčku krátko prevaríme a vložíme naspäť mäso. Necháme prejsť chute ešte 10-12 minút a môžeme podávať.
  8. Výborne chutí s ryžou alebo pučenými zemiakmi.

     

    Prajeme Vám dobrú chuť!