Suroviny:
- 80g bravčové stehno plátky
- 120ml biele suché víno
- 1PL olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1ks cibuľa
- 1ks farebná paprika
- 150g červená fazuľa z konzervy
- 1 konzerva-krájané, lúpané paradajky
- chilli
Postup:
- Bravčové mäso umyjeme a dobre osušíme. Z každej strany ho osolíme a okoreníme.
- Na panvici rozpálime olej a mäso z každej strany prudko opečieme.
- Opečené mäso podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Následne podlejeme trochou vody a dusíme vo vlastnej šťave približne 30-35 minút. Podľa potreby polievame.
- Keď už je mäso takmer mäkké, vyberieme ho a dáme do tepla.
- Do výpeku dáme najemno nakrájanú cibuľu a nakrájanú papriku. Krátko restujeme.
- Následne pridáme červenú fazuľu s nálevom, lúpané paradajky, premiešame, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a podľa chuti chilli. Podľa želanej hustoty prilejeme vodu.
- Omáčku krátko prevaríme a vložíme naspäť mäso. Necháme prejsť chute ešte 10-12 minút a môžeme podávať.
-
Výborne chutí s ryžou alebo pučenými zemiakmi.
Prajeme Vám dobrú chuť!