Hovädzie plece bez kosti

Hovädzie plece bez kosti - ideálne na dlhé varenie a za rozumnú cenu

Skladom
€8,80 / kg
Kategória: Hovädzie mäso
Hmotnosť: 8 kg
plece2
Akce Novinka

Hovädzie plece je veľký svalový systém, s obsahom tuku, ktorý pokrýva svaly. Z fyziologického hľadiska ide o skutočne komplikovaný kus mäsa, ktorý tvorí množstvo rôznych svalov rôznych tvarov a veľkostí. Tieto svaly sú súčasťou pohybového ústrojenstvai zvieraťa. Keďže platí, že čím viac je sval cvičený, tým je tvrdší svaly z pliecka sú vo všeobecnosti zvyčajne dosť tuhé. Navyše tieto svaly sú samy o sebe držané pohromade z rôznych uhlov početnými kúskami šliach a spojivového tkaniva, ktoré je tiež tuhé a žuvačkové, najmä pri nesprávnom varení.

Pliecko delíme na plece veľké, okrúhle (falošnú sviečkovú) a lúpané. Lúpané pliecko je obsahuje šľachu, ktorá prechádza horizontálne naprieč svalom.

 

Spôsob spracovania:

  • na výrobu kvalitných gulášov v kombinácii s hov. predným s kosťou
  • veľmi vhodné na plátkovanie avšak plátky na rozdiel od roštenky nie sú rovnako veľké
  • možno použiť  na rôzne druhy ragu a s rôznymi omáčkami, na šampiňónoch poprípade na sviečkovú na smotane
  • vhodné aj na rezne s vklepávanou strúhankou 

 

Minimálna hmotnosť celého kusu:  8-10 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: