Hovädzie plece bez kosti
Hovädzie plece bez kosti - ideálne na dlhé varenie a za rozumnú cenu
Kategória: | Hovädzie mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 8 kg |
Hovädzie plece je veľký svalový systém, s obsahom tuku, ktorý pokrýva svaly. Z fyziologického hľadiska ide o skutočne komplikovaný kus mäsa, ktorý tvorí množstvo rôznych svalov rôznych tvarov a veľkostí. Tieto svaly sú súčasťou pohybového ústrojenstvai zvieraťa. Keďže platí, že čím viac je sval cvičený, tým je tvrdší svaly z pliecka sú vo všeobecnosti zvyčajne dosť tuhé. Navyše tieto svaly sú samy o sebe držané pohromade z rôznych uhlov početnými kúskami šliach a spojivového tkaniva, ktoré je tiež tuhé a žuvačkové, najmä pri nesprávnom varení.
Pliecko delíme na plece veľké, okrúhle (falošnú sviečkovú) a lúpané. Lúpané pliecko je obsahuje šľachu, ktorá prechádza horizontálne naprieč svalom.
Spôsob spracovania:
- na výrobu kvalitných gulášov v kombinácii s hov. predným s kosťou
- veľmi vhodné na plátkovanie avšak plátky na rozdiel od roštenky nie sú rovnako veľké
- možno použiť na rôzne druhy ragu a s rôznymi omáčkami, na šampiňónoch poprípade na sviečkovú na smotane
- vhodné aj na rezne s vklepávanou strúhankou
Minimálna hmotnosť celého kusu: 8-10 kg
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 5 °C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.