Hovädzie mäso na guláš vcelku

Slabina,  vykostená hruď - celý kus

Skladom
€8,25 / kg
Kategória: Hovädzie mäso
Hmotnosť: 5 kg
MG 9753
Akce Tip
ZADARMOZADARMO

Mäso odobraté z brušných svalov alebo spodnej časti hrudníka. Ide o relatívne dlhý a plochý rez pokrytý blanou (slabina). Tieto svaly držia asi 60% telesnej hmotnosti hovädzieho dobytka, čo si vyžaduje značné množstvo spojivového tkaniva. Mäso sa preto musí správne uvariť, aby spojivové tkanivo zjemnelo. Upravuje sa varením, pečením alebo dusením, je tiež vhodné na mletie. Vo všeobecnosti platí, že na prípravu je potrebná dlhšia doba. Tento za normálnych okolností tvrdý kus mäsa, vďaka významnému množstvu kolagénových vlákien, sa stáva mäkším, keď sa kolagém premieňa na želatínovú hmotu. Na túto premenu kolagénu na želatínovú hmotu je potrebná voda a dlhé varenie.

 

Spôsob spracovania:

  • pre nízky obsah loja je vhodné na prípravu gulášov a mias na šťave (na hrášku, šampiňónoch, uhorkách atď...)
  • vhodné na mletie (čevabčiči)

 

Minimálna hmotnosť celého kusu 5 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: