Hovädzí jazyk
Medzi svojimi priaznivcami obľúbený pre svoju nutričnú hodnotu a výraznú chuť.
Kategória: | Hovädzie mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 1.5 kg |
Hovädzí jazyk, ktorý je veľmi tuhý bez správneho varenia, je tiež jedným z najtučnejších kusov hovädzieho mäsa. Asi 70 - 75% kalórií hovädzieho jazyka pochádza z tuku. Rovnako ako väčšina ostatných orgánov má vysokú nutričnú hodnotu. Hovädzí jazyk obsahuje vysoké hladiny vitamínov B12, B2, B3, zinku, železa, fosforu a selénu. Vďaka vysokému obsahu tukov má jazyk intenzívnuj chuť a príjemnú textúru. Vzhľadom k jeho tuhosti je potrebné hovädzí jazyk variť minimálne 3 hodiny v obyčajnom hrnci alebo hodinu v tlakovom hrnci.
Spôsob spracovania:
- v európskej kuchyni zvyčajne podávaný varený s rôznymi omáčkami
- v ázijskej kuchyni pripravovaný na mnoho iných spôsobov
Minimálna hmotnosť celého kusu: 1,5 kg
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 4 °C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.