Chrbtova slanina bez kože (na škvarenie)
Zmes tuku a malých kúskov svaloviny pochádzajúca z chrbtovej časti . Obsahuje až 90 percent tuku.
Kategória: | Bravčové mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 10 kg |
Chrbtová slanina je polomäkký biely tuk získaný z chrbtovej tukovej časti ošípanej zbavený kože. Vyznačuje sa vysokým obsahom nasýtených mastných kyselín. V gastronómii sa upravuje naparovaním, varom alebo údením. Kulinárske vlastnosti chrbtovej slaniny sa trochu líšia v závislosti od pôvodu a spôsobu spracovania.
Mnohé kuchyne používajú chrbtovú slaninu ako tuk na varenie alebo ako nátierku podobnú maslu. Je to tiež prísada do rôznych ochutených jedál, ako sú klobásy, paštéty a plnky. V západných kuchyniach postúpila svoju popularitu postupne odstúpila rastlinným olejom, ale mnohí kuchári a pekári ju stále preferujú na špecifické účely pred inými tukmi.
Spôsob spracovania:
- vhodné na škvarenie, získava sa bravčová masť a oškvarky ,ktoré sa používajú na výrobu pomazánok, pagáčov
Minimálna hmotnosť celého kusu: 5kg
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 7 °C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.
Foto na obrázku je ilustračná. Hrúbka slaniiny záleží od aktuálnej ponuky v danom týždni kedy je objednávka dodaná.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.