Bravčové vnútornosti - korienok

Kompletný korienok bravčových vnútorností pozostávajúci z jazyka, pečene, pľúc a srdca.

Skladom
€2,88 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 3 kg

Bravčový jazyk: 

Jazyk sa delí na dve sekcie. Keď vezmeme do úvahy jazyk zvieraťa, zvyčajne uvažujeme o tej časti, ktorá sa môže voľne pohybovať okolo úst. Potom je tu základňa v zadnej časti úst. Mäso z každej z týchto dvoch častí je však iné.

Mäso zo špičky má veľmi hustú štruktúru a je chudé. Mäso základne má hrubšiu štruktúru a je trochu mastné.

Mäso z obidvoch častí je vo svojom surovom stave veľmi tvrdé. Ako si viete predstaviť, jazyk je vysoko cvičený sval a vyžaduje si rozsiahle varenie pri nízkych teplotách. „Varený jazyk“ je klasika, aj keď mnohý uprednostňujú dusenie. 

 

Bravčová pečeň:

Bravčová pečeň má silnú chuť, ktorú nemusia uprednostňovať všetci. V porovnaní s pečeňou iných zvierat, ako sú kuracie a jahňacie mäso, je bravčová pečeň menej jemná a má tendenciu vyschnúť, keď je príliž uvarená. Pečeň sa môže piecť, variť, grilovať, vyprážať restovať alebo v niektorých kútoch sveta aj jesť surová. Je bohatá na železo, meď, vitamín B a vitamíne A.

Bravčové srdce:

Srdce ošípaných je jedným z najaktívnejších orgánov zvieraťa, takže je dosť chudé. Má bohatú, hustú chuť, najmä ak je čerstvé a tuk je odrezaný v predstihu. Pripravuje sa varením jedným z dvoch spôsobov: pomaly na nízkej teplote alebo rýchlo pri vysokej teplote. Či tak alebo onak, môžete ho použiť na guláš alebo šalát alebo ho jednoducho servírovať na toaste.

 

Minimálna hmotnosť celého kusu:  celý korienok váži cca 3 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: