Bravčové stehno je zadná časť ošípanej. Je dodávané vykostené, pričom samotné stehno je možné rozdeliť na 3 časti: vrchný šál, spodný šál a orech.
Spôsob spracovania:
Stehno sa zvyčajne pečie vcelku, ale môže sa tiež vykostiť a nakrájať na menšie kúsky alebo tenké plátky. Bravčové stehno má nízky obsah tuku a pri pomalom pečení sa mäso môže vysušiť. Príprava stehna spolu s kosťou pomôže udržať vlhkosť vnútri a vyprodukuje šťacy, ktoré môžu byť použité na omáčku. Ak chcete bravčové stehno vyprážať alebo grilovať mali by ste to robiť rýchklo a krátko aby sa zabránilo vyschnutiu. Mnohí tiež používajú bravčové stehno na výrobu šunky.
- príprava bravčových gulášov
- vhodné ako mäso upravené na kocky s rôznymi omáčkami
- výrobu pokrmov z mletého mäsa (karbonátky, sekaná)
- väčšia časť stehna sa dá plátkovať , plátky sú rovnomernejšie a väčšie ako u pliecka
- pre šikovných labužníkov príprava sušenej šunky
Minimálna hmotnosť celého kusu: 9 kg
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 5°C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.