Bravčové rebrá z karé
Bravčové rebrá resp. pás rebrových kostí z karé spojených svalovinou.
Kategória: | Bravčové mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 3 kg |
Vlastnosti / popis:
Bravčové rebrá z karé sú relatívne lacný druh bravčového mäsa vzhľadom na pomer mäsa a kostí, ktoré obsahujú.Nachádzajú sa medzi stehnom a a plecom pozdĺž karé.Ide o kosti, ktoré tvoria vrchnú časť rebier.
Spôsob spracovania:
- bravčové rebrá sú ideálne na pečenie a ešte ideálnejšie na grilovanie- v prípade grilovania sa odporúča rebrá nakrájať a predvariť v rúre, vodeč na pare min. 1hod, po predvarení sa grilujú max. 10 min zkaždej strany
- v čínskej kuchyni sa rebá vyprážajú, dusia či dokonca pripavujú na pare.
- Američania zas rozpoznávajú viacero druhov grilovania a pečenia v závislosti od úpravy - babyback ribs, spareribs, country-style ribs ..
Najspoľahlivejší spôsob, ako dosiahnuť dobrú a výraznú chuť, je naložiť rebrá na 24 hodín do marinády. To je osvedčený a najčastejší spôsob. Keď to nestihnete cez noc, stačí aj niekoľko hodín. Kto sa obáva, že korenie a marináda môžu pripálením zhorknúť, má možnosť rebierka ochutiť esenciou až po upečen/ grilovaní. Ak nechcete riskovať, že rebierka nedopečiete či nedogrilujete, môžete ich predvariť alebo nechať spariť v pare.
Tipy na prípravu:
pikantné bravčové rebrá, pečené rebrá na pekáči, domáce rebierka na mede a víne, prírodné rebierka so šampiňónmi, bravčové rebierko na rasci, rebierko v alobale, a mnoho iných .
Minimálna hmotnosť celého kusu: 3 kg
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 5 °C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.