Bravčová krkovička bez kosti
Chuťovo výrazné, šťavnaté mäso z hornej časti krku obsahujúce tuk vo vnútornej časti.
Kategória: | Bravčové mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 5 kg |
Popis:
Krkovička sa nachádza v hornej časti krku zvieraťa. Toto chuťovo výrazné, šťavnaté a chutné mäsko nemá mastnú blanu po obvode, ale vo vnútri je z časti prerastené tukom. Tento tuk udržuje vďaka mramorovému efektu šťavu vo vnútri, a mäso preto ostane šťavnaté počas jeho prípravy. Krkovička je na rozdiel od ostatnej bravčoviny tmavšia a tak ako aj u iných druhov mäsa, aj pri tomto platí, že čím tmavšie tým výraznejšie osloví váš jazyk.
Len máloktorý druh mäsa má tak široké využitie. Krkovičku je možné upravovať vo forme kotliet, steakov, rezňov, nakrájanú na kocky alebo ako mleté mäsko. Toto mäso je ideálne na grilovanie, pomalé dusenie, pečenie vcelku, prípadne údenie.
Na dosiahnutie lahodnej chuti krkovičku možno kombinovať s cibuľou, cesnakom, korením (napr. gyros alebo kari), rascou a tiež s pivom. Môže sa podávať napríklad so zeleninou, kapustou, špenátom alebo fazuľovými strukmi.
Ako vybrať tú správnu krkovičku:
Každý spôsob úpravy si vyžaduje trochu inú kvalitu mäsa. Na závitky sa hodia chudšie plátky bez kosti, aby sa dobre balili. Na pečenie vcelku je chutnejšia trochu viac mramorovaná štruktúra a na grilovanie sa viac osvedčia prerastenejšie plátky s kosťou.
Vlastnosti:
- prerastené maso s vnútrosvalovým tukom ideálne na grilovanie
Spôsob spracovania:
- príprava bravčových gulášov
- vhodné ako mäso upravené na kocky s rôznymi omáčkami
- výrobu pokrmov z mletého mäsa (karbonátky, sekaná)
- vhodné na plátkovanie, na prípravu rezňov v trojobale,
Tipy na prípravu:
Pečená krkovička, Krkovička na smotane, Krkovička na pive, Cigánska pečienka, Vyprážaný bravčový rezeň, Grilovaná krkovička, Živánska, Španielske vtáčiky, Bravčový špíz, Bravčové roládky, Huspenina ... a veľa ďalších..pošlite nám aj Váš recept ...
Recept: https://www.masolv.sk/recepty/grilovana-krkovicka/
Minimálna hmotnosť celého kusu: 2,5 kg
Trvanlivosť a skladovanie: chladené max. 72 hodín pri teplote 0 až + 5 °C
Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.
Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.