Suroviny:
- 1 kus židovskej sviečkovej z pleca
- 20 dkg. slaniny
- 5 veľkých cibúľ
- 4 kusy mrkvy
- 2 kusy petrželu
- 1/2 zeleru
- 2 kusy jabĺk
- 2PL višňového lekváru
- 2PL horčice
- 1 PL vegety,
- 2PL oleja
- 1 ČL čierneho korenia,
- 200 ml smotany na varenie.
Postup:
Mäso prešpikujeme slaninou ( cca 10 dkg ) pokrájanou na pásiky. Druhú polovicu slaniny nakrájame na kocky a dáme ju rozpustiť s trochou oleja. K slanine pridáme prešpikované mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, jablká a dusíme kým mäso nie je mäkké za občasného podlievania. Potom mäso vyberieme. Do vývaru pridáme džem, vegetu, horčicu a celú zmes rozmixujeme. nakoniec pridáme smotanu a prevaríme. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou a brusnicami.
Dobrú chuť!!!!!!!!