Sviečková na smotane

Suroviny: 

  • 1 kus židovskej sviečkovej z pleca
  • 20 dkg. slaniny
  • 5 veľkých cibúľ
  •  4 kusy mrkvy
  •  2 kusy petrželu
  •   1/2 zeleru
  •  2 kusy jabĺk
  • 2PL višňového lekváru
  •  2PL horčice
  •  1 PL vegety,
  • 2PL oleja
  • 1 ČL čierneho korenia,
  • 200 ml smotany na varenie.

 

Postup:

Mäso prešpikujeme slaninou ( cca  10 dkg )  pokrájanou na pásiky. Druhú polovicu slaniny nakrájame na kocky a dáme ju rozpustiť s trochou oleja. K slanine pridáme prešpikované mäso a opečieme  ho zo všetkých strán. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, jablká a dusíme  kým mäso nie je mäkké za občasného podlievania. Potom mäso vyberieme. Do vývaru pridáme džem, vegetu, horčicu a celú zmes rozmixujeme. nakoniec pridáme smotanu a prevaríme. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou a brusnicami. 

Dobrú chuť!!!!!!!!