Suroviny:
- 4 kusy zadných bravčových kolien
- 10dkg oravskej slaniny
- 4 väčšie cibule
- 1 malé lečo
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 PL majoránky
- 4 veľké zemiaky
- 1PL vegety
- 1 PL bravčovej masti
- 2l vody
- 1 PL červenej papriky
Postup:
Na bravčovej masti a oravskej slanine speníme cibuľu nakrájanú na kocky. Bravčové koleno zbavíme kosti , kože a mastných častí. Mäso nakrájame na malé kocky, pridáme k spenenej cibuľke a chvíľu ho podusíme. Po 5 minútach pridáme červenú papriku, vodu a mäso dusíme. Po hodine pridáme na kocky pokrájané zemiaky, lečo, vegetu a dusíme pokiaľ mäso celkom zmäkne. Na záver pridáme cesnak, majoránku a štipku čierneho korenia. Všetko necháme chvíľu zvariť a guláš je hotový.
Dobrú chuť!!!!!!!!!!