Hovädzia sviečkovica bez kosti

Cena: 22,00 € / kg
Pôvodná cena: 23,84 € / kg
Minimálny odber: 2 kg
Stav skladu: Skladom
Pridať do košíka
Objednávky a rozvoz - hovädzie a bravčové mäso

Vlastnosti / popis:

  • najkvalitnejšie hovädzie mäso
  • nesmie sa pripravovať dlho, pretože stráca krehkosť a stáva sa tuhým

Sviečkovicu delíme na tri častí:

  • hornú časť (palec)- z mäsa hornej časti sviečkovice pripravujeme jemné druhy dusených pokrmov tiež vhodná na Carpaccio
  • strednú časť - z mäsa strednej časti sviečkovice pripravujeme najmä minútkové pokrmy ako napr. príprava filet mignon a Chateaubriand
  •  špička - mäso zo špičky sviečkovice používame na prípravu medailónikov, tatárskeho bifteku.

 

Spôsob spracovania:

  • príprava steakov  na grile alebo na panvici -na kontaktnom grile max. 5 minút pri hrúbke 3cm
  • tatárske bifteky
  • sviečková na smotane

 

Minimálna hmotnosť celého kusu:   1,7-2,5 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.