Bravčové zadné koleno

Kosť s chrupavkou zo zadného kolena potiahnutá kožou s minimálnym množstvom mäsa.

Skladom
€3,19 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 1.5 kg

Tento kus z jatočného tela ošípanej sa spravidla skladá z veľkého množstva pokožky, šliach a väzov. Je potrebné, aby sa jedlo pripravovalo dlhým varením alebo dusením. Mäso sa môže variť na zelenine alebo v ochutených omáčkach. Často sa pridáva do polievok, ako je hrachová a šunková polievka, pričom mäso sa do polievky pridáva pred podávaním.

Spôsob spracovania:

  • veľmi vhodné na pečenie s prílohou dusenej kapusty  a knedľou
  • po vykostení vhodné na prípravu gulášov  v kombinácii s bravčovým plieckom
  • používa sa tiež na grilovanie
  • kolagén z chrupavky sa používa pri príprave huspeniny na zahustenie v kombinácii s nohou a kožou

Recept: https://www.masolv.sk/recepty/huspenina/

 

Minimálna hmotnosť celého kusu:   1kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.

Pri celkovej objednávke menšej ako 20 EUR je doprava spoplatnená sumou 5 EUR alebo možnosť osobného odberu.