Bravčové karé bez kosti

Bravčové karé je jeden z najkvalitnejších druhov bravčového mäsa. Nachádza sa medzi stehnom a a plecom pozdĺž vrchnej časti rebier. 

Skladom
€7,26 –3 % €7,04 / kg
Kategória: Bravčové mäso
Hmotnosť: 4 kg
produk 0035s 0000 IMG 2244 bravcove kare bez kosti
Akcia
ZADARMOZADARMO €7,26 –3 %

Bravčové karé je jeden z najkvalitnejších druhov bravčového mäsa. Nachádza sa medzi stehnom a a plecom pozdĺž vrchnej časti rebier. Jeho úprava je možná s kosťou a bez kosti. Pre nízky obsah tukov je využiteľné na prípravu diétnejších mäsitých pokrmov. Mnohí toto chudé mäso porovnávajú s kuracími prsiami v zmysle obsahu tukov. Toto lahodné šťavnaté mäsko má široké využitie v kuchyni. Je ideálne na minútkové pokrmy. Mäsoví gurmáni pripravujú karé v celku, nakrájané na plátky (s kosťou ako rebierka/kotlety, bez kosti steaky) alebo nakrájané na kocky. Na tanieri môže mať toto jedinečné mäsko rôzne podoby- vyprážané, pečené, dusené, zapekané, údené. Mnohí ho aj grilujú, hoci táto úprava sa až tak neodporúča, keďže karé je chudé mäso neobsahujúce blany (ako je to napr. u krkovičky), ktoré by udržali pri takejto úprave šťavu vo vnútri. 

Pri príprave bravčového karé je veľmi dôležité odhadnút správnu dobu varenia ako aj teplotu, pri ktorej sa mäso pripravuje. Môže sa totiž ľahko stať, že skončíte so suchým, tvrdým a nestráviteľným kusom mäsa na tanieri.

 

Vlastnosti:

  • jedno z najkvalitnejších bravčových druhov mäsa  s veľmi nízkym obsahom tuku
  • je vhodné na pečenie, dusenie, minútky, vyprážanie, nevhodné na grilovanie

Spôsob spracovania:

  • príprava diétnych pokrmov
  • príprava rezňov v trojobale , na rôznych omáčkach
  • príprava steakov
  • menej  vhodné kockovanie a na gril

Tipy na prípravu:

vyprážané bravčové rezne, bravčové karé na smotane, bravčové karé na kyslej kapuste, bravčové azu, pečené karé s jablkami, zapekané bravčové karé, plnené bravčové karé, bravčové karé na tymiane .... a čo Váš obľúbený recept z bravčového karé?

 

Minimálna hmotnosť celého kusu:   4 kg

Trvanlivosť  a skladovanie: chladené max.  72 hodín  pri teplote  0 až + 5 °C

Pôvod mäsa je uvedený pri dodávke na dodacom liste resp. faktúre.